Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașoveni, atenție mare la cine vă verifică instalațiile sanitare!

Publicat: duminică, 26 Iulie 2020 , ora 13.40
foto: RRA
foto: RRA

Trei bărbați, de loc din București, au ajuns ieri în Arestul Poliției Brașov, fiind cercetați pentru furt calificat. Ei ar fi furat bani din câteva locuințe din Brașov în care au intrat sub pretextul că trebuie să verifice instalațiile de apă și electrice.

În 16 iulie, Poliția Brașov a fost sesizată cu privire la faptul că, pe raza municipiului Brașov, în doar trei ore, din imobilele a trei brașoveni au fost sustrase mai multe sume de bani. Cercetările demarate de urgență au dus la concluzia că furturile au fost comise de aceleași persoane, care au acționat în diferite asocieri.

Cu detalii, reprezentantul IPJ Brașov, agent de poliție Nadia Olaru: "Cu ocazia activităților efectuate în cauză, polițiștii au constatat faptul că prin folosirea de diverse pretexte, respectiv, inducerea în eroare a persoanelor vătămate, prin aceea că autorii s-au deplasat la locuințele acestora unde au pătruns în imobil în vederea prezumtivelor efectuări de verificări fie la instalația de apă, fie de verificări la contorul de energie electrică, au sustras mai multe sume de bani, ulterior părăsind locațiile cu ajutorul unui autovehicul, condus de un al treilea bărbat. În urma activităților investigative desfășurate, polițiștii au depistat și identificat autorii ca fiind trei bărbați, toți în vârstă de 30 ani din mun. București".

Doi dintre supecții reținuți sunt cercetați pentu "furt calificat", iar al treilea pentru complicitate la aceeași faptă. Dosarul este instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente.

Activitățile au fost desfășurate de către polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov - Biroul de Investigații Criminale, în colaboare cu polițiști din București, Drobeta Turnu-Severin, Azuga, Otopeni, Argeș, Dolj, Olt și Mehedinți.

Camelia Vlad