Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul și Hărmanul intră oficial în „starea de urgență locală”, după ce au depășit incidența de 3 la mie

Publicat: marți, 27 Octombrie 2020 , ora 17.52
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Municipiul Brașov și comuna Hărman intră, oficial, de miercuri, în scenariul roșu, din cauza depășirii incidenței infectărilor de 3 la mia de locuitori.

Decizia a fost, deja, aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și vine cu mai multe restricții, pentru minim 14 zile.

Astfel, toate activitățile didactice din municipiul Brașov și Hărman trec în online, începând de la grădiniță, până la licee.

Restaurantele, cafenelele și barurile nu mai au voie să servească în interior dar pot prepara hrană și comercializa produse alimentare, cu condiția ca acesta să nu fie servite acolo. În schimb, restaurantele și cafenelele hotelurilor sau pensiunilor vor servi doar clienții cazați în aceste unități.

Cluburile și discotecile, precum și sălile de jocuri de noroc vor fi închise. La fel vor fi închise și instituțiile de cultură, de concerte și cinematografele.

Interzisă este și organizarea evenimentelor de tip drive-in.

Piețele comerciale, de tipul bâlciurilor sau talciocurilor, vor fi și ele închise. Deschise rămân doar piețele agroalimentare.

Hotărârea ce intră în vigoare de miercuri va fi reevaluată, în funcție de situație, după 14 zile.

Adina Chirvasă