Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovul, pe locul 4 în țară, după rata de promovare a Bacalaureatului, înainte de contestații

Publicat: marți, 30 Iunie 2020 , ora 14.35
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Peste 3400 de candidați au dat examenul, dar l-au promovat 2464. Vorbim despre rezultatele absolvenților de liceu, care au aflat, astăzi, rezultatele examenului de Bacalaureat.


În prima sesiune a Bacalaureatului, au mai fost 8 candidați eliminați, alți peste 150 de absenți și aproape 1000 de candidați respinși. Însă, cu cei peste 2400 de candidați care au luat peste 6 la examen, Brașovul are o rată de promovare de 71,03%.


„Comparativ cu anul trecut rata de promovare a scăzut cu 1.7 procente. Cu acest procent, județul nostru se clasează pe locul 4 la nivel național după Cluj, Sibiu și Iași”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.



3 candidați au obținut media 10 la Bac, unul de la Colegiul Național „Andrei Șaguna”, 2 de la „Dr. Ioan Meșotă”. Note de 10 la Bac, însă, au mai fost – 26 la Română, 5 la maternă și peste 180 la proba la alegere a profilului. Note de 10 au mai fost și la proba de foc – cea obligatorie.


Cele mai multe note de 10 s-au înregistrat la proba EC – 206. Dintre acestea 135 de note s-au înregistrat la istorie și 71 la matematică”, a mai spus Valentin Bucur.



În județ, doar 2 licee au rată de promovare de 100%, respectiv Colegiul Național „Andrei Șaguna” și Colegiul Național de Informatică „Gr. Moisil”.

Cei nemulțumiți de notele primite pot face contestație azi și miercuri. Rezultatele finale vor fi afișate în 5 iulie.

Adina Chirvasă