ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Cei mai buni absolvenți de liceu care aleg Universitatea Transilvania se vor bucura și în acest an de facilități

Publicat: marți, 9 Iulie 2019 , ora 14.45
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Prof.univ.dr Ioan Vasile Abrudan, Rector Universitatea Transilvania Brașov

Laptop, o masă gratuită la cantină și cazare gratuită, la cămin, dacă nu sunt din Brașov. Plus excursii și sprijin pentru a merge la conferințe sau evenimente internaționale. Este modul în care Universitatea Transilvania vrea să atragă absolvenții de liceu de top la una dintre cele 18 facultăți brașovene ale instituției.

Absolvenți de top înseamnă șefii de promoție din licee, absolvenții cu media 10,00 la Bacalaureat sau olimpicii și sportivii care au reprezentat România la concursuri internaționale. Iar programul atrage. Anul Trecut, Universitatea brașoveană a avut chiar și un italian, un român ai cărui părinți s-au stabilit în Italia, dar care a revenit în țara natală să studieze la Brașov.

Programul de atragere a elitelor a început în 2015.

Facilitățile acordate sunt pe durata întregului an universitar. Dacă studenții de top își mențin mediile peste 9,00, primesc și în următorul an universitar masa  caldă la cantina și cazare gratuită, dacă au nevoie.

În plus, Universitatea Transilvania sprijină și absolvenții de liceu care au terminat cu minim media 8, dar cu venituri mici, sub salariul minim pe economie, pe membru de familie. Aceștia primesc, în primul an, cazare și masa la cantină, gratuite, plus un voucher de 400 de lei, pentru rechizite.

Înscrierile la cele 18 facultăți ale Universității Transilvania încep din 15 iulie și sunt, în total, peste 6000 de locuri oferite la programele de licență zi, dintre care aproape 2900 sunt bugetate.

Adina Chirvasă