ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

CFR Brașov vrea să închirieze spațiile comerciale din Gara Brașov

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 18.47
Sursa foto Primăria municipiului Brașov
Sursa foto Primăria municipiului Brașov

CFR Brașov vrea să modernizeze Gara Brașov, scoțând la închiriat diverse spații, însă chiriașul va trebui să investească. Astfel, Sucursala regională a Căilor Ferate Brașov a lansat o licitație pentru închirierea spațiilor comerciale și cele de vânzare a biletelor, precum și biroul de informații din incinta Gării. O suprafață totală de aproape 3800 de metri pătrați, iar prețul de pornire va fi de 31,23 lei pe metrul pătrat pe lună, potivit anunțului de licitație.

Pentru spațiile pentru vânzarea biletelor, prețul este fix, de 21 de lei pe metru pătrat pe lună.

Ofertele trebuie depuse  până în 6 februarie, însă doritorii trebuie să știe că pe lângă chirie, câștigătorul va trebui să și investească în modernizarea gării.

După conceptul prezentat de consultant în ședința de Consiliu Local, în noiembrie 2019, care prevedea, între altele că la parter vor fi doar spații comerciale, iar la etaj vor fi mutate casele de bilete. O parte a peronului 1 ar urma să fie ocupată de terase. Modernizarea prevede și un lift și scări rulante, pentru persoanele cu mobilitate redusă.  

La licitație a fost invitată să se înscrie și Primăria Municipiului Brașov. Municipalitatea brașoveană a anunțat, de mai multe ori, că vrea să preia în administrare Gara Brașov, pentru a o moderniza, însă acest lucru nu s-a întâmplat.

Adina Chirvasă