Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Consiliul Județean si Primăria din Covasna au cumpărat calea ferată pe ruta Covasna- Comandău

Publicat: luni, 20 Ianuarie 2020 , ora 10.51
Sursa foto Consiliul Județean Covasna
Sursa foto Consiliul Județean Covasna

Consiliul Județean Covasna și Primăria Covasna au cumpărat calea ferată pe ruta Covasna- Comandău, cu aproape 1,5 milioane lei.

Cu acești bani, autoritățile au cumpărat și alte active din monumentul istoric denumit "Ansamblul tehnic - Plan înclinat de la Covasna-Comandău", întrucât firma de exploatare forestieră este în faliment. Este vorba despre majoritatea clădirilor aflate pe terenul fostei gări, printre care ateliere mecanice, magazii, triaj, fabrică de cherestea, precum și șine de cale ferată în lungime de 8,5 km și terenul aferent de peste 5 hectare, a explicat președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, într-un comunicat de presă.

În proprietatea județului Covasna se află acum și locomotive cu aburi ori diesel, pe care autoritățile vor să le includă, în viitor, în circuitul turistic și al istoriei locale din regiune.

Saviana Russu