Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Copil spitalizat în urma unor percheziții

Publicat: joi, 13 Februarie 2020 , ora 14.02
Sursa foto radioresita.ro
Sursa foto radioresita.ro

Un copil a ajuns la spital, după ce a făcut atac de panică, în timpul unor percheziții desfășurate în această dimineață, în cartierul Noua. Micuțul este fiul consilierului județean, Andrei Kadas.

Mascații au ajuns la locuința de la numărul 33 puțin înainte de ora 7:00 și au pătruns în casa fostei soții a consilierului județean. Acesta din urmă spune că polițiștii au greșit, deoarece ar fi trebuit să descindă la același număr, dar la litera G. Polițiștii spun însă că mandatul a fost pus corect în aplicare:

"Polițiștii au acționat în baza mandatelor de percheziție domiciliară pe care le aveau, exact la adresele scrise în acele mandate. Pot să afirm și să susțin faptul că polițiștii au acționat legal, au pus în executare acele mandate de percheziție domiciliară doar la adresele la care aveau autorizare.", a declarat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Consilierul județean, Andrei Kadas spune că, datorită modului în care s-a făcut percheziția, copiii săi au avut de suferit:

"În dimineața aceasta au sosit la adresă fără nici un semnal acustic, fără să sune la sonerie, să strige, să întrebe. Au sărit gardul, au dat buzna în casă, au intrat peste fosta mea soție și cei doi minori. Copiii s-au refugiat într-o cameră, foarte speriați. Băiatului i s-a făcut rău.", a precizat Andrei Kadas.

Polițiștii îl căutau, de fapt, pe Cătălin Alexe, interlop cunoscut încă de pe vremea găștilor din cartierul Noua de la mijlocul anilor '90. Acesta a fost coleg de școală generală cu consilierul județean, iar părinții lui Alexe sunt acum vecini cu fosta soție a lui Kadas.

Purtătorul de cuvânt al Poliției a precizat că în acest moment ancheta este în desfășurare și nu poate oferi mai multe detalii, însă, la finalizarea acesteia, va oferi răspuns la toate întrebările care apar în urma acestor percheziții.

Vă reamintim că în această dimineață polițiștii brașoveni, sub îndrumarea unui procuror, au efectuat mai multe percheziții imobiliare în Brașov, precum și în județele Vâlcea și Brăila, dar și în Ungaria și Germania. Perchezițiile se desfășoară într-un dosar în care mai multe persoane sunt suspectate de infracțiuni informatice pe teritoriul Statelor Unite.

Sorin Țârcă