Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creșterea alocațiilor pentru copii nu va putea fi aplicată mai devreme de luna iulie

Publicat: miercuri, 15 Ianuarie 2020 , ora 11.47
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Creșterea alocațiilor pentru copii nu va putea fi aplicată mai devreme de luna iulie, când va avea loc rectificarea bugetară - a precizat ministrul muncii, Violeta Alexandru. Ea a explicat că în prezent nu există fonduri prevăzute în buget pentru acest lucru.

Comentariul ministrului muncii a venit la scurt timp după promulgarea de către șeful statului a legii privind dublarea alocației pentru copii.

Violeta Alexandru a subliniat că Guvernul are datoria de a găsi resursele financiare pentru aplicarea măsurii.

La rândul său, fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, Marius Budăi, a declarat că prorogarea anunțată de liberali în ceea ce priveste aplicarea legii care dublează alocatiile copiilor denotă iresponsabilitate și neprofesionalism.

El a mai arătat că și guvernul PSD s-a confruntat cu aceasta problemă, dar a reușit atunci să identifice surse de finanțare, iar alocațiile au fost mărite la timp. 

Radio România Brașov FM