Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Creștinii ortodocși și greco catolici îi sărbătoresc astăzi pe Sfinții Împărați Constantin și Elena

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 10.57
Sursa foto RADOR
Sursa foto RADOR

An de an, în 21 mai, atât Biserica ortodoxă, cât și cea catolică îi sărbătoresc pe Sfinții Împărați Constantin și Elena.


Constantin cel Mare, împărat timp de 31 de ani, are merite incontestabile asupra libertății acordate creștinismului. Importanța Sfântului Împărat Constantin este legată direct de Edictul de la Milano din anul 313, care marchează intrarea în legalitate a religiei creștine pe întreg cuprinsul imperiului, dar și pentru organizarea Primului Sinod Ecumenic de la Niceea în anul 325, ambele momente fiind esențiale în răspândirea religiei creștine.

Împărăteasa Elena a avut, la rându-i o contribuție importantă la ridicarea Bisericii Sfântului Mormânt, a Bisericii din Bethleem, a celei din Nazaret, pentru a aminti doar câteva din sfinte lăcașuri la a căror construire a contribuit. Astfel Elena a avut un rol important în întărirea și răspândirea credinței creștine.


Cu prilejul praznicului Sfinților Împărați Constantin și Elena, peste 1.700.000 de români își sărbătoresc onomastica.


Radio România Brașov FM