Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cum începe anul universitar, în pandemie, la Brașov

Publicat: duminică, 13 Septembrie 2020 , ora 18.06
Sursa foto Youtube / UNITBV
Sursa foto Youtube / UNITBV

Anul universitar 2020-2021 va începe, la Universitatea Transilvania, ușor diferit față de cum s-a încheiat cel trecut. Nu va fi doar online, cum a fost în primăvară. Studenții vor veni, totuși, și la facultate. Practic, Universitatea Transilvania intră scenariul hibrid pentru acest an universitar, iar decizia a fost deja adoptată de Senatul Universității.


Pentru universitatea noastră înseamnă cursuri online și activitățile de laborator, lucrări practice și proiect se vor desfășura față în față cu studenții, iar în cazul seminariilor, majoritatea acestora se vor desfășura față în față [...] Noi am încercat să realizam un echilibru între asigurarea calității procesului educațional și asigurarea măsurilor de siguranță sanitară”, a spus prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania.


Practic, toate facultățile inginerești și Medicină, vor avea toate laboratoarele față în față.


În cazul facultăților din sfera socio-umană, precum Litere, Drept, Sociologie sau Pishologie, unde sunt seminarii, vor fi făcute minim 80% față în față. 20% pot fi făcute și online.


Condițiile de distanțare sunt asigurate în sălile de laborator, spune rectorul Universității. Asta pentru că, normele sanitare actuale prevăd minim 1 metru între studenți, dar normele de acreditare ARACIS prevăd 4 metri pe care trebuie să-i asigure Universitatea pentru fiecare student în spațiul de laborator. Anul universitar începe, la Brașov, joi, 1 octombrie.

Adina Chirvasă