Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cupa mondială de sărituri cu schiurile la feminin, în acest weekend, la Râșnov

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 14.53

Cele mai bune săritoare cu schiurile se vor afla, în acest weekend, pe trambulina de pe Valea Cărbunării, la baza olimpică din Râșnov, unde vor avea loc două etape de cupă mondială de sărituri cu schiurile la feminin. 

Invitat în studioul Radio România Brașov FM, primarul din Râșnov, Liviu Butnariu, a vorbit despre acest eveniment, aflat deja la a VI-a ediție dar și despre etapa masculină, ce va avea loc, în premieră în luna februarie:

Avem 52 de participante, primele din lume, din 16 țări, inclusiv România. Vom debuta pe data de 24 ianuarie, cu ceremonia de înmânare a numerelor de concurs. Fiind și ziua Unirii, o să avem o festivitate în centrul orașului, începând cu ora 16.30, urmând ca sâmbătă să se desfășoare a 11-a etapă a cupei mondiale. Luna viitoare, pe 20 - 23 februarie, avem, tot așa, două etape de cupă mondială, dar, de data aceasta, la băieți, o competiție pe care nu am organizat-o până acum, pe iarnă. Am organizat-o în 2018, doar pe vară.

La competiția de sâmbătă, România va fi reprezentată, în primul rând, de Dana Haralambie, care are un sezon bun în care a strâns puncte.

Pentru iubitorii săriturilor cu schiurile, primăria Râșnov va pune la dispoziție transport gratuit din fața cinematografului Amza Pelea, aflat în centru orașului și până la complexul de pe valea Cărbunării.  

Nucu Jalea