Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cursuri de teatru la muzeu

Publicat: luni, 13 Mai 2019 , ora 17.41
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Vlad Pavel, actor al teatrului „Sică Alexandrescu”

Arta este și pentru cei care vor să practice o meserie în domeniul tehnologic. Mai mulți elevi ai Liceului Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” din Brașov participă la cursuri de teatru chiar dacă la școală  nu au nici măcar o oră de artă.

Cele mai grele cursuri sunt cele de dicție, însă pentru elevi, acestea sunt binevenite oricând, nu doar pentru a juca teatru. La curs participă 10 elevi de clasa a 10 și a 11, iar profesor le este Vlad Pavel, un tânăr actor al teatrului „Sică Alexandrescu”.

Cursurile se fac la Muzeul Casa „Ștefan Baciu”. Locul a fost special ales deoarece sora poetului, Ioana Veronic Mărgineanu, a avut o strânsă legătură cu teatru. A fost secretar literat la Teatrul de Stat Brașov, iar apoi cadru didactic Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. 

Cursul durează 3 luni și se va termina la sfârșitul lunii iunie. La sfârșitul lui, tinerii vor să pună în scenă un scurt moment artistic pe care să îl prezinte la toate muzeele din Brașov.

Sorin Secli