Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Moldovei, etapa a șasea și ultima a Campionatului Național de Raliuri

Publicat: luni, 26 Octombrie 2020 , ora 14.50

Brașoveanul Dan Gîrtofan a câștigat Raliul Moldovei, etapa a șasea și ultima a Campionatului Național de Raliuri, desfășurată în județul Bacău.

Cu titlul de vicecampion național asigurat încă de la finalul etapei anterioare Gîrtofan avea obiectiv locul doi la Bacău pentru a câștiga și clasa RC2.

În ciuda unui avans consistent la finalul primei zile, Gârtofan a avut emoții dumincă, terminând  etapa cu doar 5,7 secunde în fața lui Adrian Răspopa. Podiumul a fost completat de Bogdan Năstase.

Sezonul 2019-2020 din cadrul campionatul național de raliuri a fost afectat de pandemia de coronavirus, Fedratia Română de specialitate comprimând sezonul pe parcursul a 4 luni.

“Am avut o bucurie imensă că, totuși, în perioada asta dificilă am reușit să atragem parteneri noi și să ducem campionatul la sfârșit, «în picioare» cum se zice. A fost al 26-lea sezon, cred că, al meu, neîntrerupt și nu pot decât să fiu fericit”, a spus Dan Gîrtofan.

Campionul Simone Tempestini nu a fost la startul etapei. Pe parcursul etapei Gîrtofan a fost alături de Mihai Lăzărescu după ce copilotul din acest sezon Tudor Mârza a fost diagnosticat cu noul coronavirus cu doar două zile înainte de startul etapei.

“Noi în 4-5 luni de zile am ținut un campionat foarte dens, foarte solicitant și pentru noi și pentru cei care ne-au susținut financiar. Ce vom face în viitor deocamdată nu știm, sperăm să continuăm parteneriatele”, a adăugat Dan Gîrtofan.

În clasamentul final al piloților din acest sezon, pe primul loc s-a clasat Simone Tempestini, cu 180 de puncte, urmat de Dan Gîrtofan, 177 puncte și un alt brașovean Norbert Maior, 129 puncte.

Adrian Susanu