ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Știri din Muzică Înapoi

De Ziua Dorului, VUNK lansează balada „Mi-e dor de tine”

Publicat: luni, 13 Mai 2019 , ora 18.51
MediaPro Music
MediaPro Music
Astăzi, 13 mai, de Ziua Dorului, formația VUNK lansează alături de Anastasia Sandu „Mi-e dor de tine”, o baladă puternică, o recunoaștere și o acceptare a unui sentiment care este prezent în fiecare dintre noi și care ne îndeamnă să facem gesturi frumoase sau chiar inexplicabile - Dorul.

Videoclipul piesei „Mi-e dor de tine”, realizat alături de Sandu Anton, vorbește despre teama de a ne trăi emoțiile în realitate, pentru ca, în schimb, să alegem să trăim prin intermediul unei interfețe (realitate virtuală, internet sau smartphone).  

„Clipul vorbește despre dorul de a ne căuta emoțiile reale, trăind pe viu interacțiunea cu oamenii din jurul nostru. Este sau ar putea fi o poveste de dragoste. Depinde doar de cei implicați, dacă sunt atenți la ce se întâmplă în jurul lor și dacă aleg să riște pentru a experimenta dragostea, cu tot ce vine ea - fericire, speranță, putere, gelozie, disperare, renaștere, pasiune, posesivitate, teama de a fi părăsit, trădarea, iertarea - sau de a te ascunde în spatele unui ecran, căutând o emoție surogat. Special pentru acest clip am creat un joc care face referire la primele jocuri apărute pe calculator, cele din anii ’80-’90. Această temă și acest concept vizual sunt o fereastră deschisă către conceptul celui mai mare concert din acest an, DEJA VU, la Sala Polivalentă, din 16 octombrie”, a declarat Cornel Ilie, liderul trupei VUNK. 

„Mi-e dor de tine” este un imn dedicat Zilei Dorului de pe 13 mai, o sărbătoare creată de VUNK în urmă cu 5 ani, care a explodat în mediul online și care unește oamenii din toate mediile în jurul unui sentiment comun – dorul (cuvânt care există numai în limba română). 

 „Dorul este o emoție pe care o trăim des – ne e dor aproape zilnic de oameni, de locuri, de arome, de perioade din viață care au trecut. Mai mult, ne e dor de cum ne simțeam noi lângă o persoană specială sau într-o situație care a mișcat ceva în noi. De aici și ideea de zi dedicată Dorului. Este important să ne acceptăm emoțiile și să le împărtășim către cei dragi, chiar dacă poate fi o ipostază vulnerabilă. Ziua Dorului este un îndemn de a ne muta atenția pe lucrurile frumoase, pe ceea ce iubim la cineva. Este ziua cu cei mai mulți „pacienți” și poate avea efect terapeutic. Așa că, astăzi, pe 13 mai, trimite și tu un mesaj către cineva de care îți e dor sub #miedordetine #ziuadorului. Vei face pe cineva fericit și, cine știe, poate ți se va schimba complet ziua și ție”, a adăugat Cornel Ilie.

Theodora Ștefan