ACUM:
21.00
Sinteza zilei
Urmează:
22.00
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Directoare de spital, suspectă de mai multe infracțiuni, printre care uz de fals și delapidare

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 14.27
Sursa foto scpnbv.ro
Sursa foto scpnbv.ro

Procurorii din cadrul Parchetului Judecătoriei Brașov au dispus continuarea urmăririi penale față de 5 persoane, printre care și directorul financiar contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov. Aceasta este supectată de comiterea a mai multor infracțiuni: abuz în serviciu, divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice, fals intelectual săvârșit în forma instigării, uz de fals și delapidare.


Detalii despre fapte ne-a oferit Cătălin Moraru – prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov și purtătorul de cuvânt al instituției: „Ca stare de fapt, din februarie 2020, până în prezent, în calitatea sa de director financiar contabil, suspecta a transferat o serie de produse de uz medical, printre care scutece, măști și mănuși chirurgicale, produse sanitare, medicamente și altele, din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, în beneficiul și pentru a fi utilizate la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu, cămin care era administrat de aceeași persoană”.


Procurorul Cătălin Moraru a mai spus că produsele erau erau transferate cu ajutorul șoferului angajat la unitatea medicală.


De asemenea, în luna aprilie, suspecta ar fi divulgat informații confidențiale unor persoane fizice referitoare la starea de sănătate a unei paciente și ar fi determinat o persoană să obțină în mod ilegal dreptul la concediul medical, efectuând în acest sens și demersuri pe lângă alți medici. Concediile erau luate în mod fictiv, iar suspecta le explica exact care erau pașii de urmat pentru obținerea acestor concedii.


„Ulterior, efectua demersuri pe lângă medici, pentru a întocmi în fals aceste adeverințe. Doctori care, de altfel, sunt și ei suspecți în această cauză și care sunt cercetați pentru fals intelectual și abuz în serviciu. Suspecta a fost reținută 24 de ore și se efectuează cercetări față de cinci persoane”, a precizat procurorul Cătălin Moraru.

Camelia Vlad