Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Doliu în scrima brașoveană

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 17.21
Scrima brașoveană l-a pierdut, astăzi, pe unul dintre cei mai vechi și mai valoroși antrenori, Mihai Ticușan. Cunoscut de generațiile pe care le-a îndrumat cu profesionalism drept "Bosu’", Mihai Ticușan s-a stins la 82 de ani. Mihai Ticușan a format o serie de de sportivi și antrenori de mare valoare în scrima românească și internațională cum ar fi campionul olimpic Mihai Covaliu, Țupa Nicolae, Vlad Șerban, Piukovici Matei, Duția Gabriel, Szabo Vilmos, Mănucu Eduard, Manciuc Mircea sau Dan Găureanu.

“Este un moment foarte trist pentru că, practic, se încheie un capitol important, poate cel mai important din ceea ce a însemnat scrima brașoveană. Dar începe, în același timp, o poveste frumoasă, poate cea mai frumoasă poveste despre cum a început scrima în Brașov, iar în această poveste domnul Ticușan va avea unul din rolurile principale. Generații întregi vor povesti despre domnul Ticușan, fiecare așa cum l-a cunoscut în diferitele capitole ale acestei frumoase povești. Eu sunt unul dintre cei care a început scrima la Brașov, sunt unul dintre acei copii care a crescut sub ochii lui Bosu’, pentru că așa era cunoscut de către apropiați. Am amintiri extraordinare și va rămâne veșnic în memoria mea. Bunul Dumnezeu să îl ierte și sa îl lase să ne urmărească de acolo de sus atunci când sportivii de la scrimă vor câștiga multe medalii. Condoleanțe familiei”, a spus Mihai Covaliu, campion olimpic și președintele Comitetului Olimpic Român, pentru Radio România Brașov FM.

Mihai Ticușan a fost inginer economist, absolvent al Institutului Politehnic Brașov și antrenor de scrimă începând cu anul 1959 la Dinamo Brașov, iar din 1969, la CS Tractorul Brașov.
Piukovici Martina