Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Donație de la Crucea Roșie pentru spitalul modular

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2020 , ora 14.05
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Spitalul modular din curtea Spitalului Județean a primit o donație din partea Crucii Roșii Brașov. Bolnavii de Covid-19 internați în secția de terapie intensivă de aici vor putea beneficia de un aparat performant, care să-i ajute în lupta cu noul virus:


Este vorba despre un ventilator de ultimă generație, performant, pe care Crucea Roșie îl donează Spitalului Județean Brașov, având în vedere că situația din zilele de azi o impune. Am donat acest aparat în valoare de 40.000 de euro”, a spus președintele Societății Române de Cruce Roșie – Filiala Brașov, Stelian Rechitean.

Pentru spitalul modular este o donație binevenită:


Aici avem un ventilator care este de fabricație nemțească, de înaltă performanță, pe care bineînțeles o să îl folosim în spitalul modular Covid care este gata, la bolnavii care, din păcate, în continuare sunt în număr destul de mare”, a spus directorul medical al Spitalului Clinici Județean de Urgență Brașov, Cătălin Mișarcă.

Ventilatorul și consumabilele donate spitalului modular nu sunt singurele donații făcute astăzi de Crucea Roșie Brașov:

În cursul zilei de astăzi mai donăm la Spitalul de Boli Infecțioase materiale - măști, consumabile - la Spitalul CFR, la spitalul din Săcele, la toate spitalele care sunt acum Covid”, a adăugat directorul executiv al Crucii Roșii Brașov, Gabriela Cercel.


Valoarea totală a donațiilor făcute astăzi de Crucea Roșie Brașov este de 62.000 de euro.  

Sorin Țârcă