Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dotarea elevilor vulnerabili și a profesorilor cu dispozitive conectate la internet, votată de Camera Deputaților

Publicat: miercuri, 20 Mai 2020 , ora 18.20

Dotarea elevilor vulnerabili și a profesorilor cu dispozitive conectate la internet, votată de Camera Deputaților

Roxana Mînzatu, deputat PSD de Brașov și fost Ministru al Fondurilor Europene a introdus un amendament la Legea Educației Naționale prin care devine obligatorie dotarea elevilor vulnerabili și a profesorilor cu dispozitive conectate la internet, astfel încât aceștia să aibă acces la procesul de educație online.


Propunerea deputatului PSD a fost adoptată de Camera Deputaților cu 246 voturi pentru, 0 voturi contra si 75 abțineri și își va continua procesul legislativ la Senat care este for decizional în acest sens.


Mergem cu proiectul de lege mai departe la Senat unde cred că vom avea o adoptare a legii rapidă. Legea aceasta nu este o lege pentru anul 2020, se referă la toate generațiile și promoțiile de acum înainte. An de an, fiecare guvern, când va întocmi bugetul pentru următorul an, va trebui să cuprindă sume pentru a investi în dotarea copiilor din categorii vulnerabile și a dascălilor pe măsură ce intră în sistemul educațional”, a spus Roxana Mînzatu.



Impactul va fi pentru sute de copii în fiecare an. Potrivit estimărilor Mnisterului Educației, la acest moment circa 250.000 de copii nu ar avea acces la computere conectate la internet, pe când Institutul Român pentru Evaluare și Strategie consideră că numărul elevilor cu posibilități limitate de a învăța online este mult mai mare, de peste 900.000 de elevi.

Camelia Vlad