Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Dublarea alocațiilor pentru copii va fi amânată

Publicat: vineri, 10 Ianuarie 2020 , ora 14.53
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Dublarea alocațiilor pentru copii va fi amânată

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că, cel mai probabil, termenul de intrare în vigoare a dublării alocațiilor pentru copii va fi prorogat, chiar dacă președintele Klaus Iohannis a declarat că nu are de gând să refuze promulgarea legii.

Cu alte cuvinte, dublarea alocațiilor va fi amânată, până când vor exista resurse bugetare, iar premierul a declarat că acest lucru nu se poate întâmpla decât la prima rectificarea bugetară, adică după data de 1 iulie.

Klaus Iohannis a precizat că termenul de promulgare este peste opt zile și că așteaptă lămuri suplimentare din partea guvernului privind sursele de finanțare.

Alocațiile pentru copii ar trebui să ajungă la 300 de lei pentru cei între doi și 18 ani și 600 de lei pentru micuții de până în doi ani. La fel și pentru cei cu handicap. 

Saviana Russu