Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Echipa de handbal feminin Corona Brașov a fost retrogradată

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 17.19
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Comisia de Apel a Federației Române de Handbal a decis retrogradarea echipei feminine Corona Brașov, în Divizia A, în urma folosirii terapiei cu laser interzisă de Agenția Națională și cea Internațională Antidoping.

Anunțul a fost făcut de Federația Română de Handbal chiar pe site-ul său.

În acest moment hotărârea forului este definitivă și mai poate fi atacată de reprezentații clubului brașovean doar la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane.

De asemenea, o astfel de hotărâre înseamnă că din sezonul viitor clubul Corona Brașov se poate înscrie în Divizia A, și poate reveni în competiții oficiale.

Tot în cazul terapiei cu laser intravenos folosit de handbalistele de la Corona Brașov se așteaptă și un verdict din partea Agenției Naționale Antidoping, cel mai nou termen în acest caz fiind 4 februarie.

Referitor la apelul formulat de CSM Corona Brasov impotriva Hotararii nr. 1/ 06.12.2019 a Comisiei de Disciplina a FRH, Comisia de Apel decide:

Admite apelul formulat de CSM Corona Brasov.

In temeiul art. 21.2. din Regulamentul Disciplinar al FRH, schimba in parte hotararea apelata, in sensul ca, sanctioneaza echipa de handbal feminin senioare CSM Corona Brasov cu retrogradarea din Liga Nationala „Liga Florilor MOL” editia 2019-2020. Mentine in rest celelalte dispozitii ale hotararii atacate.

Decizia va fi comunicata partilor dupa motivarea ei.

Adrian Susanu