Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Eroii care au făcut istorie”, în benzile desenate ale artiștilor. Înscrierile pentru Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov se fac până în 4 decembrie

Publicat: miercuri, 21 Octombrie 2020 , ora 18.23
Sursa foto Muzeul Județean de Istorie Brașov
Sursa foto Muzeul Județean de Istorie Brașov

Artiștii de benzi desenate, ilustratori, graficieni sunt invitați să se înscrie într-o nouă ediție a Festivalului de Benzi Desenate Istorice de la Brașov.

Lucrările lor vor fi selectate pentru expoziția din fața Muzeului Județean de Istorie, însă aceștia trebuie să le trimită până în data de 4 decembrie.

Șase câștigători vor fi premiați cu premii în valoare de 1.000 lei fiecare. Mai mult, benzile desenate istorice vor fi și publicate.

Toate detaliile, cei interesați le pot găsi pe site-ul Muzeului, la secțiunea Noutăți, sau pe pagina de Facebook a instituției.

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov 2020 se va desfășura între 18 și 20 decembrie, în trei spații reprezentative din Brașov: Piața Sfatului, Casa Sfatului și Parcul Eroilor.

Pentru ediția 2020, afișul festivalului va fi realizat de Alexandra Gold, artist premiat la ediția 2019.

Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov este singurul festival BD cu tematică istorică din România, fiind realizat de Asociația Forums, alături de Muzeul Județean de Istorie Brașov și având partener principal Asociația PostModernism Museum.

Adina Chirvasă