Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Guvernul va asigura echipamentele necesare unității modulare ATI de la Spitalul județean Brașov

Publicat: joi, 6 August 2020 , ora 21.59
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Guvernul va asigura echipamentele necesare unității modulare ATI din curtea Spitalului Județean. Anunțul a fost făcut, astăzi, la Brașov, de către secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, doctorul Raed Arafat. El a precizat că autoritățile brașovene trebuie, acum, să stabilească exact câte din cele 28 de paturi vor fi amenajate pentru terapie intensivă și câte pentru terapie intermediară.

"În primul rând, trebuie să se stabilească numărul de paturi pentru terapie intensivă, să vedem ce echipamente trebuie scoase din depozitul strategic DSU, precum și stabilirea gărzilor și turelor în cazul personalului care face să funcționeze spitalul modular (…)", a declarant Raed Arafat.

Pentru ca nevoia de personal de specialitate să fie acoperită, la unitatea modulară ATI de la Spitalul județean ar putea fi detașați medici de la alte unități sanitare din Brașov.

"În această unitate vor lucra medici anesteziști, ajutați de medici din alte specialități, care nu vor fi neapărat numai din cadrul Spitalului Județean Brașov. Pot fi medici din alte spitale, pot fi detașați, deoarece suntem într-o situație excepțională, iar soluțiile nu se pot baza numai pe o singură unitate sanitară. Este normal să ai o colaborare și cu alte unități sanitare, dar factorii de decizie locali vor stabili exact ce personal va lucra acolo, după ce vor discuta și cu anesteziștii din alte spitale", a adăugat Arafat.

Unitatea modulară ATI din curtea Spitalului județean Brașov ar putea trata primii pacienți la sfârșitul acestei luni, potrivit estimării făcute de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

"Construcția secției modulare este preconizată să se încheie pe 21 august, astfel că imediat după aceea poate începe instalarea echipamentelor și aparaturii, iar unitatea poate fi dată în funcțiune chiar la finele acestei luni sau la începutul lunii septembrie. Mă bucur că beneficiem de acest sprijin extraordinar în privința dotării cu aparatură a paturilor de terapie intensivă, deoarece ventilatoarele, monitoarele, injectomatele, infuzomatele și toate celelalte echipamente vitale pentru salvarea vieții pacienților aflați în stare gravă, dincolo de faptul că sunt foarte scumpe, sunt aproape imposibil de găsit pe piață, în această perioadă dificilă", a spus președintele CJ Adrian-Ioan Veștea.

Reamintim că spitalul modular va fi destinat, deocamdată, doar bolnavilor de coronavirus.

După vizita făcută la spitalul modular, lui Arafat i s-a prezentat și stadiul lucrărilor la Unitatea de Primiri Urgențe care se construiește lângă Spitalul Județean Brașov.  

Camelia Vlad