Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Hora Unirii în Masivul Postăvarul

Publicat: sâmbătă, 30 Noiembrie 2019 , ora 18.31
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Responsabilul de comunicare al ONG-ului, Bogdan Dărădan
Responsabilul de comunicare al ONG-ului, Bogdan Dărădan

Aroape 100 de tineri, adunați de prin toată țara, vor da mână cu mână și vor dansa Hora Unirii, duminică, în Masivul Postăvarul. Inițiativa aparține ONG-ului Prietenii Muntele Chitara și Focul.

"Am ales Postăvarul pentru evenimentul de 1 Decembrie din două motive. Postăvaru este cea mai bine dotată cabană, atât din punct de vedere al condițiilor pe care le oferă cât și în ceea ce privește capacitatea de cazare pentru că noi avem mulți membri și susținători. În plus, să nu uităm că în Scheii Brașovului s-a înființat Prima Școală Românească. Tot aici, Andrei Mureșanu a creat imnul României. Altfel spus, județul Brașov stă la baza identității românești pe atât de multe direcții si coordonate", a precizat responsabilul de comunicare al ONG-ului, Bogdan Dărădan.

ONG-ul a fost înființat acum câțiva ani, după o discuție, în vârf de munte, la o cabană din Munții Făgărașului, între oameni uniți de aceeași pasiune. "E mai mult decat un ONG. Este o familie. De la mâncarea delicioasă la ceaun, muzica live, licitații în scop caritabil, tiroliana, trasee pe munte și până la baloane cu heliu sau suprizele pregătite de organizatori, universul experiențelor trăite este în continuă creștere.", a adăugat Bogdan Dărădan.

Brașovenii sunt și ei așteptați să se alăture tinerilor. Evenimentul va începe duminică, în jurul orei prânzului, în apropierea Cabanei Postăvaru.

Radio România Brașov FM