Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

HOSPICE Casa Speranței, vizitat de Ambasadorul Israelului în România

Publicat: joi, 15 Octombrie 2020 , ora 18.04
Sursa foto HOSPICE Casa Speranței
Sursa foto HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței a avut, astăzi, un oaspete de rang înalt.

Excelența Sa domnul David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, a vizitat, astăzi, centrul din Brașov, care a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România. A vizitat departamentele, a vorbit cu personalul medical și beneficiari, iar la final, s-a declarat impresionat de ce a văzut:


Trebuie să spun că sunt foarte emoționat și foarte impresionat să văd cum lumea care lucrează aici investește suflet, muncă și efort. Și nu e numai vorba de a îngriji pe cineva - vorbim aici și despre legătura umană de care bolnavii au nevoie, vorbim aici despre copii dar și despre adulți, despre oamenii care sunt internați aici și cei care primesc îngrijire la domiciliu. Aceasta arată că HOSPICE dă acest răspuns holistic pentru bolnavi. Bineînțeles, nu este suficient - atunci când vorbim despre câteva centre care nu acoperă tot teritoriul României - și cred că ce face HOSPICE este ceva care poate fi aplicat și cred că autoritățile ar trebui să înțeleagă cât de importantă este această activitate”, a spus ambasadorul Statului Israel.

Oaspetele nu a venit cu mâna goală, după cum ne-a spus specialistul în comunicare al Fundației, Andreea Țirea:


„Dumnealui este un apropiat al cauzei HOSPICE și aceasta a fost o ocazie în plus să descopere serviciile oferite la Brașov pacientilor noștri. S-a arătat impresionat de interacțiunile cu copiii, dar și de amploarea serviciilor noastre. A promis că va veni într-una dintre taberele copiilor - atunci când le vom relua, după ce pandemia va fi trecut - și ne-a adus în dar o donație de peste 60 de cărți traduse în limba română din autori israelieni. Ne bucurăm tare mult să avem sprijinul dumnealui și sperăm să poată fi începutul unei colaborări și cu alte instituții medicale din Israel”, a spus Andreea Țirea.

Vizita de la HOSPICE vine după ce, cu o zi înainte, ambasadorul Israelului în România a avut întâlniri cu reprezentanți ai autorităților publice, cu care a discutat pe tema turismului, aeroportului și a schimbului de experiență în sistemul sanitar. 


HOSPICE Casa Speranței aduce, începând din 1992, alinare și speranță pentru peste 35.000 de copii și adulți cu boli incurabile, dar și pentru cei apropiați lor.


În prezent, Fundația are 2 spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, are echipe mobile în 4 orașe, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. Serviciile pentru pacienți sunt gratuite.

Adina Chirvasă