Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În Brașov a reapărut mirosul pestilențial

Publicat: joi, 28 Noiembrie 2019 , ora 15.49
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

În Brașov a reapărut mirosul de grajd, care se simte în mai multe zone din oraș, iar Garda de Mediu nu are aparatura necesară pentru a face măsuratori ale calității aerului.

Inspectorii de mediu susțin că mirosul pestilențial se simte în special în cartierele Bartolomeu și Tractorul.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, a declarat că inspectorii de mediu au fost pe teren pentru verificări și au descoperit niște zone care au fost recent fertilizate. De asemenea, a fost verificat modul în care este gestionat nămolul din stația de epurare a Companiei Apa.

Mircea Paraschiv a mai adăugat că Garda de Mediu nu posedă echipamente care să poată măsura diferiți parametri, însă vor fi folosite echipamentele din dotarea Direcției de Sănătate Publică, iar în următoarele zile vor fi efectuate măsurători, în zile și la ore diferite.

Rezultatele vor fi făcute publice în maximum cinci zile. Până atunci, oamenii sunt sfătuiți să anunțe autoritățile în ce zone depistează mirosul pestilențial. 

Saviana Russu