Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În România se comercializează peste 50 de tipuri de măști de protecție care nu respectă standardele europene

Publicat: vineri, 3 Iulie 2020 , ora 12.57

În România se comercializează peste 50 de tipuri de măști de protecție care nu respectă standardele europene, a declarat, pentru Radio România Actualități, președintele organizației de protecția consumatorilor "InfoCons", Sorin Mierlea. Acesta a vorbit și despre elementele la care ar trebui să fie atentă populația atunci când cumpără măști.


„Important este să cumpărăm măști din spații autorizate și amenajate și chiar dacă se vinde masca la bucată, fiecare mască trebuie să fie ambalată individual și să aibă o etichetă foarte clară cu materialele din care este făcută și neapărat marcajul de conformitate europeană, care să ne asigure faptul că acea mască este exact ceea ce ne dorim să cumpărăm și să ne ajute pentru ceea ce o și cumpărăm”, a spus Sorin Mierlea.


În prezent, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor derulează controale la firmele care comercializează măști și mănuși de protecție, pentru a se verifica dacă aceste produse îndeplinesc standardele și criteriile de protecție a populației.

Radio România Actualități