Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep înscrierile la liceu. În acest an, rezultatele la Evaluarea Națională au fost mai mari decât anul trecut

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 10.51
Sursa foto radiooltenia.ro
Sursa foto radiooltenia.ro

Atenție, absolvenți de gimnaziu! În curând începe perioada de completare a fișelor cu opțiuni pentru admiterea în liceu.


Însă, trebuie să știți că, în acest an, rezultatele la Evaluarea Națională au fost mai mari decât anul trecut. De exemplu, anul acesta au fost înregistrate peste 900 de medii între 8,00 și 8,99, cu aproape 300 mai multe decât în anul 2019, și mai sunt și aproape 750 de medii între 9,00 și 9,99, tot cu aproape 300 mai multe față de anul anterior. Pentru a fi siguri că intrați la un liceu pe profilul dorit, reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Brașov subliniază că este important să completați cât mai multe opțiuni pe fișele de admitere.



Reamintim că media de admitere la liceu este formată, în proporție de 80% din media de la Evaluarea Națională, și 20% media claselor 5-8. Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 2 – 6 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, în 10 iulie.

Adina Chirvasă