Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Încep lucrările pentru eficientizarea energetică a corpului nou al Maternității Brașov

Publicat: vineri, 22 Mai 2020 , ora 15.16
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Consiliul Județean Brașov a obținut autorizația de construire necesară execuției lucrărilor prevăzute în proiectul de eficientizare energetică a corpului nou al Maternității Brașov. Este vorba despre unul dintre primele proiecte cu finanțare europeană, accesate de administrația județeană brașoveană în cadrul Axei prioritare 3 a Programului Operațional Regional 2014-2020. Proiectul include reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire, dar și instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, cu panouri fotovoltaice si pompe de căldură. În plus, în cadrul proiectului se vor repara sau înlocui sistemele de climatizare și de ventilație a aerului, se vor moderniza instalațiile de iluminat și se vor derula lucrări de management energetic integrat pentru clădiri.


„Mă bucur că și acest proiect cu finanțare europeană intră în faza de execuție. Am discutat cu managerul de proiect și la solicitarea personalului medical al Spitalului de Obstetrică-Ginecologie vom avea o întâlnire de lucru în data de 26 mai, cu participarea reprezentanților Consiliului Județean Brașov, ai spitalului, ai constructorului și proiectanților, pentru a dicuta un grafic de execuție adaptat provocărilor pandemiei COVID. Mai exact, ținând cont de riscurile de apariție a unor situații care impun adaptarea fluxurilor medicale în spital pentru a trata inclusiv cazuri COVID, personalul medical solicită ca în perioada următoare, respectiv până în luna martie 2021, să se execute exclusiv lucrări exterioare clădirii vizate, pentru ca fluxul medical actual să nu fie afectat. Din luna martie 2021 va fi eliberat întreg corpul nou al spitalului, astfel încât să se poată executa și lucrările interioare”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea.


Proiectul are o valoare totală de peste 26 milioane de lei, din care aproape 18 milioane de lei reprezintă finanțarea nerambursabilă acordată. Durata de derulare a proiectului se va întinde până la 31 decembrie 2021.

Camelia Vlad