ACUM:
9.03
Weekend împreună
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Știri din Brașov Înapoi

Jumătate dintre români și-au planificat, anul acesta, concediile în țară

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 12.26
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov
Sursa foto Facebook / Poiana Brașov

Jumătate dintre români și-au planificat, anul acesta, concediile în țară. Pandemia de coronavirus i-a determinat pe mulți să renunțe la vacanța peste hotare și să aleagă destinațiile turistice autohtone, iar un studiu realizat, recent, de specialiștii în turism arată că în topul preferințelor românilor, județul Brașov se situează pe locul doi pe țară, după Constanța.


Turiștii preferă județul Brașov pentru peisajele pitorești, pentru locurile încărcate de istorie și legendă și, evident, pentru aerul curat de munte.


Pentru ca vacanța de vară a românilor să fie de neuitat, hotelierii brașoveni promit să nu mărească tarifele. Spre exemplu, pentru cinci nopți de cazare la un hotel din Poiana Brașov, o familie trebuie să plătească între 1600 și 1800 de lei. Prețul include și masa, dar și alte servicii oferite de unitatea de cazare.


În hotel avem SPA, avem sală de jocuri pentru copii interior / exterior, avem sală de jocuri cu foosball, cu tenis de masă, avem două piste de bowling”, a spus managerul unui hotel din Poiana Brașov, Gabriel Roșca.


Potrivit datelor statistice, anul trecut, aproape 600.000 de români și-au petrecut vacanța de vară, la munte, în județele Brașov și Prahova.


Monica Neacșu