Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai multe firme străine, mai puțin capital

Publicat: marți, 11 Iunie 2019 , ora 17.57
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Numărul de societăți comerciale din județul nostru, cu participare străină la capitalul social subscris, a crescut în primele patru luni ale acestui an cu 10 procente față de anul trecut.

Cu toate acestea, valoarea capitalului străin s-a redus cu aproape o treime, mai exact cu 32,7%.

Mai mult, în luna aprilie a acestui an a scăzut și numărul de societăți cu capital străin față de aceeași perioadă a anului precedent.

Scăderile s-au reflectat și în clasamentul pe Regiunea Centru, unde Sibiul a depășit clar Brașovul. Cele două județe sunt singurele care contează, dacă ne gândim că județul Sibiu are 59,2% din valoarea capitalului străin, iar Brașovul 39,4%, toate celelalte 4 județe deținând mai puțin de un procent fiecare.

Mult mai grav este la nivel național, unde valoarea capitalului social total subscris a scăzut în luna aprilie 2019 față de aprilie 2018 cu 93,3%.

Sorin Țârcă