Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Masca de protecție, obligatorie în spațiile deschise, de azi, în tot județul. Ce alte măsuri vor mai fi luate, în localitățile cu infectări peste 3 la mia de locuitori

Publicat: miercuri, 21 Octombrie 2020 , ora 17.54
Sursa foto pixabay.com
Sursa foto pixabay.com

Masca devine obligatorie, de azi, pentru toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, atât în spații deschise, cât și închise, în tot județul Brașov.

Hotărârea a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, care a mai decis și alte măsuri pentru localitățile unde incidența cumulate este de peste 3 la mia de locuitori. Printre acestea, închiderea instituțiilor de cultură, terase, cafenele, restaurante.

De asemenea, în localitățile cu peste 3 la mia de locuitori, sunt interzise evenimentele private, de genul nunților, botezurilor sau mesele festive. În județ avem 2 localități cu incidență mai mare de 4 și 7 cu incidență peste 3 la mia de locuitori.

Totodată, sunt interzise adunările sau circulația grupurilor mai mari de 6 persoane care nu apațin aceleiași familii. Interzise sunt și activitățile recreative sau sportive ce presupun adunarea a mai mult de 10 persoane care nu sunt din aceeași familie.

Restaurantele și cafenelele din  interiorul hotelurilor vor funcționa doar pentru persoanele cazate acolo. Activitatea sălilor de noroc este și ea închisă în localitățile unde incidenta este mai mare de 3 la mia de locuitori.

Hotărârea poate fi consultată și pe site-ul Prefecturii.

Adina Chirvasă