Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Măsuri pentru reducerea poluării aerului în Brașov, Iași și București

Publicat: marți, 21 Ianuarie 2020 , ora 12.22
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Ministerul Mediului și reprezentanții primăriilor din București, Iași și Brașov au căzut de acord asupra măsurilor care vor fi implementate rapid pentru reducerea poluării aerului din cele trei orașe.

În timp ce primăriile se angajează să implementeze un sistem mai bun pentru spălarea stradală sau creșterea numărului de spații verzi, ministrul Mediului promite să discute cu cel al Transporturilor pentru urgentarea lucrărilor la centurile ocolitoare sau, în cazul capitalei, la metrou.

"La Iași și la Brașov vor fi achiziționate, anul acesta, două laboratoare mobile de măsurare a calității aerului.", a precizat ministrul Mediului, Costel Alexe.

De cealaltă parte, reprezentanții primăriilor București, Iași și Brașov se angajează să ia măsuri rapide pentru reducerea traficului, pentru introducerea autobuzelor cu emisii reduse și să gestioneze mai bine problema prafului produs de șantiere și de mașinile care intră în orașe.

Saviana Russu