Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Medicii atrag atenția că vaccinarea antigripală este foarte importantă, dar aceasta nu ne imunizează și împotriva noului coronavirus

Publicat: marți, 13 Octombrie 2020 , ora 19.04

Pacienții care se infectează, în același timp, cu virusul gripei și cu noul coronavirus pot face forme mai severe de Covid-19.


Medicul primar Adrian Marinescu, de la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din București a explicat, la Radio România Actualități, că vaccinarea antigripală este foarte importantă, însă a atras atenția că aceasta nu ne imunizează și împotriva SARS-Cov 2:


„Nu există nicio dovadă că e o legătură. Virusurile gripale sunt într-un loc, coronavirusurile (familia din care face parte și SARS-Cov-2) în altă parte. Nu există nicio legătură. Dacă ne vaccinăm antigripal, ne e mai bine prin prisma faptului că nu vom mai face gripă. Din punctul ăsta de vedere ne ajută, dar o legătură directă nu există și nimeni nu trebuie să caute vreo explicație, că nu o va găsi. Nicio documentare științifică nu este în această direcție.Noul coronavirus, deși nu mai e nou, suferă mutații minore în orice moment - chiar și mutații majore - numai că schimbările astea se întâmplă de la un moment la altul și ele trebuie documentate. De exemplu, se știe, în momentul de față, că probabil că în Statele Unite și în Europa vorbim de o variantă virală, care nu e mai agresivă, dar care se transmite cu o mai mare ușurință. Ăsta este motivul pentru care vorbim de al doilea val și de felul în care se întâmplă infectările acum”, a precizat medicul Adrian Marinescu.


Radio România Actualități