Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Municipalitatea spune că este pregătită pentru activitatea de deszăpezire

Publicat: luni, 19 Octombrie 2020 , ora 19.04
Sursa foto Primăria Brașov
Sursa foto Primăria Brașov

86 de autospeciale și utilaje și material antiderapant suficient sunt deja pregătite pentru începutul de sezon de iarnă pentru municipiul Brașov.

Firma cu care Primăria are contract de deszăpezire trebuie să aibă utilajele pregătite pentru intervenție din 15 noiembrie. Dacă e necesar să intervină mai repede de 15 noiembrie, o va face la comanda Primăriei:

„În depozitele de sare avem circa 2000 de tone de sare. Trebuie să fac precizarea că nu este sare simplă, este sare cu inhibitor de coroziune pentru a proteja mediul, inclusiv mașinile participante la trafic. Din 15 noiembrie se va intra în comandamentul de deszăpezire, astfel încât să putem acționa imediat ce timpul va cere acest lucru. În prima fază când se efectuează deszăpezirea, se intervine pe principalele străzi și artere, respectiv instituțiile de stat, școli, grădinițe, creșe, stații de autobuz, astfel încât să nu se paralizeze circulația. În următoarea etapă se intră pe străduțele laterale, iar în cea de a 3-a etapă se intră în cartiere pentru deszăpezire”, a spus Mihai Ion, directorul de producție al firmei care se ocupă de deszăpezire.

Orașul va fi deszăpezit de firma cu care Primăria are contract. De tronsoanele 1, 2 și 3 ale Ocolitoarei se ocupă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - CNAIR.

Adina Chirvasă