ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Muzeul Clopotelor Lumii, la Șercaia

Publicat: joi, 15 Octombrie 2020 , ora 18.14
Sursa foto Consiliul Județean Brașov
Sursa foto Consiliul Județean Brașov

În comuna Șercaia va fi amenajat Muzeul Clopotelor Lumii.


Este vorba despre un proiect al Asociației „Proiectul unei Limbi Universale” care a fost lansat oficial astăzi, la Primăria Șercaia, în prezența președintelui Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

„Înființarea Muzeului Clopotelor Lumii este un demers remarcabil și unic în spațiul cultural românesc. Este un proiect care important al comunității din Șercaia, care nu face altceva decât să diversifice și mai mult agenda cultural-turistică a județului Brașov și să pună la dispoziția tuturor celor care ne calcă pragul cât mai multe oportunități de a petrece timpul liber în județul nostru”, a spus Adrian-Ioan Veștea. 


În clădirea vechii școli din Șercaia, aparținând Bisericii Evanghelice, inițiatorii își propun să amenajeze un muzeu inedit, bazat pe colecția însumând peste 600 de clopote, clopoței, zurgălăi și talăngi a poetului Ovidiu Oana-Pârâu, fiu al satului și președinte al asociației amintite.


De asemenea, se dorește crearea unui muzeu tematic în aer liber, sub genericul „Clopotul – limbaj universal”.


Inițiatorii proiectului estimează că muzeul indoor și cel în aer liber s-ar putea realiza în următorii trei ani, estimând că sunt necesare peste 1,8 milioane de euro, bani care ar putea fi accesați din fonduri europene.

Radio România Brașov FM