Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Niciun producător nu mai are pe stoc vaccin antigripal

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 11.32
Sursa foto: romania-actualitati.ro
Sursa foto: romania-actualitati.ro

Niciun producător nu mai are pe stoc vaccin antigripal, scriu jurnaliștii de la Rador.

În acest moment, se mai găsesc doze de vaccin antigripal doar la medicii de familie. Producătorii au stocurile goale, iar în cabinetele doctorilor mai sunt doar 70.000 de doze.

Medicii susțin că este foarte important triajul efectuat de profesori în clasă, la prima oră de curs. În acest fel se evită riscul apariției de focare în colectivități.

În prezent, este în lucru un protocol cu Ministerul Educației pentru verificarea stării de sănătate a elevilor.

Vestea bună este că în județul Brașov nu sunt probleme în ceea ce privește vaccinul antigripal, după cum ne-au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Acesta se găsește în cabinetele medicilor de familie.

În săptămâna 13-19 ianuarie 2020 s-au înregistrat 134 de cazuri de gripă, iar 19 dintre brașoveni au ajuns la spital pentru internare.

Potrivit reprezentanților DSP Brașov, până acum au fost utilizate 90% de doze de vaccin antigripal.

"Conform raportărilor pe care Direcția de Sănătate Publică a județului Brașov le primește de la medicii de familie, 10% din dozele distribuite în județul Brașov sunt încă neutilizate și vorbim de un număr de aproximativ 4500 de doze. În luna ianuarie încă este recomandabilă vaccinarea antigripală.", a precizat Anca Bâtiu, purtător de cuvânt DSP Brașov.

Pentru județul Brașov au venit, în total, un număr de 40.000 de doze de vaccin antigripal.


Radio România Brașov FM