Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Novembriștii, omagiați și de premierul României

Publicat: vineri, 15 Noiembrie 2019 , ora 15.48
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Aproape 200 de persoane au luat parte, astăzi, la ceremonia dedicată muncitorilor brașoveni care, în 15 noiembrie 1987 aveau curajul să strige împotriva regimului comunist.

Ceremonia a avut loc la troița de la Spitalul Județean, acolo unde, de fapt, pentru prima dată după mulți ani, în 1987, s-a cântat „Deșteaptă-te române!”.

La ceremonie au fost prezenți muncitorii care au făcut istorie, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene, tineri, dar și istoricul brașovean Marius Oprea.

De asemenea, prezent la ceremonie a fost și premierul României, brașoveanul Ludovic Orban, care a depus o coroană la troiță, după încheierea ceremonialului religios. 

Reprezentanții Asociației 15 Noiembrie 1987 spun că, de la an la an, interesul tinerei generații pentru acel moment este tot mai mare. Tot ei spun că au început demersurile pentru a deveni o asociație de utilitate publică și își doresc ca până la anul, în locul actualei troițe de la Spitalul Județean, să fie ridicat un monument care să amintească de curajul „novembriștilor”. 

Deși au urmat momente foarte grele după 15 noiembrie 1987, „novembriștii” spun că ar face din nou același lucru, dacă ar fi nevoie. 

„Novembriștii” au fost omagiați, astăzi, și în cadrul ședinței de plen a Consiliului Local, unde a avut loc un moment de reculegere, în memoria celor care nu mai sunt acum.

Adina Chirvasă