Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O echipă RATBV, în Cehia, la formare profesională

Publicat: miercuri, 12 Februarie 2020 , ora 17.09
Sursa foto RATBV
Sursa foto RATBV

O echipă formată din șase tehnicieni ai RAT Brașov se află de luni, timp de cinci zile, în Cehia, pentru a participa la un program de formare în domeniul autobuzelor electrice la fabrica SOR, firmă care va livra în curând Brașovului primele autobuze cu propulsie electrică.

"Colegii noștri se află acolo pentru a fi formați în ceea ce privește activitățile de diagnosticare, de mentenanță dar și pentru a se familiariza cu informațiile teoretice și practice legate de construcția și operarea acestui tip de vehicule.", a precizat Silviu Ștefan, purtătorul de cuvânt al Regiei.

Programul de formare E-Bus SOR constă în activități de instruire tehnică, teoretică și practică, atât în ceea ce privește operarea acestui tip de vehicule, cât și în privința componentei legate de activitățile de mentenanță și diagnosticare. Angajații societății RATBV vor fi instruiți cu privire la componentele principale ale autobuzelor electrice SOR, urmând ca fiecare zi să fie alocată unui anumit tip de problematică, respectiv: axe, șasiu, caroserie, tracțiune baterie, circuite electrice, unitate de tracțiune, motoare, compresoare de aer, catalog de piese de schimb etc.

Primăria Municipiului Brașov a semnat în luna iulie a anului trecut contractul de achiziție a celor 32 de autobuze electrice cu firma SOR din Cehia, care a câștigat licitația organizată de municipalitate. Oferta companiei SOR pentru cele 32 de autobuze electrice, nouă stații cu încărcare rapidă și 32 de stații de încărcare lentă pentru autobuze electrice a fost de aproximativ 75,5 de milioane de lei. Prețul unui autobuz electric este de 535.000 euro, fără stația de încărcare (cu TVA).

Autobuzele electrice au o capacitate de 102 de pasageri, din care 35+1 pe scaune, podea joasă integral, rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități, suspensie cu funcție de înclinare a vehiculului în stație, baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 wWh, autonomie minim 200 km, timp de utilizare minim de 5 ani, aer contiționat, computer de bord pentru managementul rutei și o garanție de 5 ani.

Camelia Vlad