Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Părintele Constantin Necula, despre satul românesc, în Șcheii Brașovului

Publicat: duminică, 18 August 2019 , ora 13.34
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Părintele Constantin Necula

Zeci de tineri, dar și adulți și seniori au participat, sâmbătă după-amiază, la conferința susținută de părintele Constantin Necula, fiu al Brașovului. Părintele a vorbit despre satul românesc și valorile sale, luând ca exemplul Șcheiul, în care a copilărit.

Le-a vorbit celor prezenți despre spiritualitatea satului de la marginea orașului, despre sărbătorile respectate cu sfințenie și obiceiurile legate de ele de asemenea, despre ce înseamna să fii parte a unei comunități, construite în jurul Bisericii Sfântul Nicolae și a Primei Școli Românești.

Conferința a făcut parte din programul "Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului" - ITO Brașov, ce a început vineri și s-a încheiat duminică.

Tot în cadrul ITO Brașov, Înalt Prea Sfințitul dr. Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie, la Tărlungeni.

ITO Brașov a fost organizat de Protopopiatul Brașov și Arhiepiscopia Sibiului.

Adina Chirvasă