Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 300 de minore au devenit, în anul 2018, mame

Publicat: miercuri, 22 Mai 2019 , ora 16.44
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Medicul Mircea Preda, manager al Maternității brașovene

Peste 4200 de nașteri au fost înregistrate, pe tot parcursul anului trecut, la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. Ioan Aurel Sbârcea”, din Brașov. Dintre acestea, peste 370 au fost mame cu vârsta sub 18 ani. Ba chiar, au fost și trei copile de doar 13 ani. Iar fenomenul este în creștere, susține medicul Mircea Preda, manager al Maternității brașovene.

Peste 300 de mame minore sunt din Brașov, restul vin și din alte județe. Pe de altă parte, aproape jumătate din ele sunt din mediul rural. La o vârstă atât de fragedă, de regulă, mama nici măcar nu are conștiința faptului că trebuie să meargă la medic, pentru a-i fi urmărită sarcina. 

Din rândul mamelor minore sunt și cei mai mulți copii prematuri, una dintre cauze fiind faptul că practice, organismal mamei nu este pregătit pentru sarcină. 

Tot din cauza faptului că o copilă de 14-15 ani nu are un organism complet dezvoltat, de regulă, se impune cezariana. Cele mai multe cazuri de mame minore provin din medii defavorizate.

Adina Chirvasă