Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Polițiștii, vigilenți în weekend-ul prelungit

Publicat: joi, 23 Ianuarie 2020 , ora 15.44
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Polițiștii brașoveni, vigilenți în weekend-ul prelungit care va urma! Aceștia vin cu o serie de atenționări, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni:

- Pentru reducerea riscului de victimizare din accidente de circulație, în condiții de ceață, de carosabil umed ori acoperit de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, polițiștii brașoveni recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză care să permită oprirea în siguranță, având în vedere că distanța de frânare în astfel de condiții este mult mai mare.

- Țineți cont de condițiile meteo prognozate pentru zona pe care urmează să o tranzitați și informați-vă, în prealabil, dacă pe traseul stabilit, sunt drumuri blocate.

- Circulați cu o viteză permanent adaptată la condițiile de drum.

- Păstrați în mers o distanță suficientă pentru a putea opri în condiții de siguranță atunci când condițiile de deplasare sunt nefavorabile.

- De asemenea, pietonii sunt sfătuiți să își sporească atenția și să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranță.

- În cazul în care plecați de la domiciliu, indiferent de perioada în care lipsiți, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, nu neglijați următoarele aspecte:

Închideți și asigurați la plecare toate ușile și geamurile casei, ușa de la balcon, geamul de aerisire de la baie.

Pregătirile de deplasare să fie făcute cât mai discret.

Obiectele de valoare sau banii lichizi vor fi întotdeauna în atenția infractorilor, așadar, nu le lăsați în locuință.

De asemenea, recomandăm părinților să acorde o atenție deosebită relației cu proprii copii, să discute cu ei principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când nu sunt împreună, pentru a nu fi implicați în evenimente nedorite.

Bianca Bucă