Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prelungirea stării de alertă intră în vigoare de astăzi. Noi măsuri de relaxare

Publicat: miercuri, 17 Iunie 2020 , ora 11.35
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Guvernul a decis să prelungească starea de alertă cu 30 de zile în contextul pandemiei de coronavirus, informează Radio România Actualități.


Măsura intră în vigoare de astăzi, când vor fi ridicate mai multe restricții. Este vorba, în principal, de faptul că slujbele religioase se pot desfășura și în interiorul bisericilor.


„Aceste reluări de slujbe sau adunări religioase în interior se fac la fel, în contextul respectării acelei distanțări fizice. Numărul persoanelor va ține cont de distanțarea fizica. La fel, obligativitatea păstrării măștilor este în curs”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.


Guvernul a mai decis și redeschiderea caselor de pariuri, a jocurilor de noroc și a sălilor de fitness. Și în mall-uri vorbim despre o relaxare accentuată, însă cinematografele și restaurantele rămân închise. De asemenea, se redeschid și creșele, grădinițele și after-school-urile.


În pofida faptului că avem o curbă descendentă, totuși există semne că situația poate oricând să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau să avem o situație mai grea în următoarea perioadă, dacă nu se respectă măsurile compensatorii”, a spus secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.


Începând de astăzi se va publica săptămânal lista cu țările către care se vor relua zborurile aeriene și țările de unde pot să vină cetățeni în România fără a mai sta în izolare la domiciliu.

Radio România Actualități