Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Premieră la Zoo Brașov – o zebră Grant. Peggy are și ea pereche

Publicat: luni, 27 Iulie 2020 , ora 17.31
Sursa foto Zoo Brasov
Sursa foto Zoo Brasov

Săptămâna trecută au sosit, la Brașov, cel de-al doilea exemplar de panda roșu, un mascul în vârstă de un an și o femelă de zebră Grant, în vârstă de doi ani. Zebra este primul exemplar din istoria parcului zoo din Brașov.

Anul trecut am reușit să aducem o femelă, iar săptămâna trecută am adus un mascul și, în premieră în România, suntem singurii care avem o pereche de panda roșu. Totodată, am adus și o femelă de zebră, urmând ca în viitorul apropiat să mai aducem cel puțin un exemplar, un mascul sau o altă femelă”, a spus directorul Zoo Brașov, Alin Pânzaru.

Cele două animale au venit de la Grădina Zoologică Zagreb și, după perioada obligatorie de carantină de 30 de zile, vor putea fi văzute de către vizitatori. Până atunci, turiștii pot vedea celelalte animale, aproximativ 400 de exemplare din 113 specii.

Programul de vizitare al grădinii zoologice este zilnic între orele 09:00 și 20:00, iar prețul biletelor este de 20 de lei pentru adulți, respectiv 10 lei pentru copii.

De meționat este că măsurile de prevenire a răspândirii Covid-19 sunt în continuare în vigoare și că Planetariul, Autobuzul virtual, Casa maimuțelor și Clădirea tropicală (reptile și pești exotici) sunt în continuare închise pentru vizitatori.

Camelia Vlad