ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Primarii din județ convocați la ședință cu prefectul

Publicat: miercuri, 12 Februarie 2020 , ora 15.50
Sursa foto romania-actualitati.ro
Sursa foto romania-actualitati.ro

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a convocat astăzi o ședință cu toți primarii și secretarii UAT-urilor din județ,  pentru a discuta despre importanța extinderi rețelei de canalizare dar și despre intabularea terenurilor agricole.

Dacă în zona Brașov-Săcele sunt peste 500 de kilometrii de rețea de apă și canalizare, iar procentul celor racordați este de aproximativ 93%, în alte localități procentele nu ajung la 50% sau rețeau lipsește cu desăvârșire. 

Președintele Consilului Județean Brașov, Adrian Veștea, prezent la ședință, a dat asigurări că se lucrează la simplificarea birocrației pentru o mai ușoară implementare a proiectelor.

Acesta a mai spus că anul acesta județul a primit 27 de milioane de lei pentru echilibrare bugetară ceea ce înseamnă aproximativ 400.000 de lei pentru fiecare UAT în parte. 

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a subliniat importanța acesării subvențiilor de la APIA de către fermieri. Acesta a mai declarat că asemenea întâlniri cu primarii vor deveni o tradiție pentru a putea rezolva cât mai multe dintre problemele din județ, în cel mai scurt timp.

Nucu Jalea