Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primele impresii din prima zi de școală. Și cu reguli, dar tot mai bine la școală

Publicat: luni, 14 Septembrie 2020 , ora 14.20
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM
Ce cred elevii și părinții în prima zi de școală

Prima zi de școală a fost fără festivități oficiale, în toată țara, dar unitățile școlare au stabilit momente de deschiderea a anului școlar fiecare cum a dorit.


La Liceul Andrei Mureșanu, unde sunt clase începând de la pregătitoare, copiii au fost programați din jumătate în jumătate de oră, pentru întâlnirile cu învățătoarele și diriginții. După o grupă, urma alta.


Chiar și în condițiile distanțării, dezinfectantului și măștilor de protecție pe nas și gură, copiii au fost cei mai încântați de prima zi de școală, după atâta vacanță, începând din primăvară, căci ore online nu prea a însemnat școală, spun elevii. Părinții, oricum ar fi, încearcă se se acomodeze cu toate această situație. 


La Liceul Andrei Mureșanu, un corp de clădire este în reabilitare, astfel încât toate clasele, de la ciclul primar până la cel liceal, vor avea ore în celălalt corp. Pentru a putea face față, orele vor fi mai scurte, iar online vor învăța inclusiv copii din ciclul primar și clasele terminale. Cel puțin până se termină lucrările, la începutul lunii octombrie.


Reamintim că, în municipiul Brașov, școlile au fost redeschise în scenariul galben, hibrid. Asta înseamnă că, într-o clasă, se formează 2 grupe, una vine la școală, una face ore online. După o săptămână sau două, schimbă. Excepție de la această regulă o constituie cei din clasele primare și terminale, a VIII-a și a XII-a, care vin la școală zilnic.


În județ, doar la Ghimbav școala a început în online, scenariul roșu, iar în mediul rural, în majoritatea cazurilor, școala a început în scenariul verde. Însă, 3 îmbolnăviri în școală, indiferent de clase, va însemna trecerea în scenariul roșu, cu ore online.

Adina Chirvasă