ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Primele troleibuze moderne, așteptate la Brașov, în primăvară

Publicat: luni, 13 Ianuarie 2020 , ora 20.28
Sursa foto RATBV
Sursa foto RATBV

Cele 26 de troleibuze poloneze, de 18 metri, articulate, ce trebuie livrate municipiului Brașov au intrat deja în producție.

La sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai ar trebui să fie livrate primele dintre acestea, după cum ne-a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Brașov, Sorin Toarcea.

Întregul lot trebuie livrat până cel târziu în luna iulie. Troleibuzele vor avea o capacitate de aproape 140 de locuri, dintre care 40 pe scaune și vor fi dotate cu toate gadgeturile disponibile la acest moment. De asemenea, vor fi dotate și cu acumulator, care oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate. Acestea urmează să deservească liniile 1, 2, 6 și 31, din municipiu.

Valoarea achiziției este de peste 92 milioane lei inclusiv TVA, din care 2% reprezintă contribuția Municipiului Brașov și 98% fonduri nerambursabile. Finanțarea nerambursabilă este asigurată prin Programul Operațional Regional POR 2014-2020, proiectul fiind depus de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) în parteneriat cu Municipiul Brașov.

Adina Chirvasă