Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primul deces cu virusul Covid 19 la Brașov

Publicat: joi, 9 Aprilie 2020 , ora 9.36

Un pacient în vârstă de 81 de ani, de loc din comuna Bran, internat în Spitalul Județean Brașov din data de 30 martie, a murit ieri. Bărbatul fusese transferat la secția de terapie intensivă cu o zi înainte de deces, după ce starea lui se înrăutățise, întrucât avea boli cronice: diabet zaharat tip II, obezitate, insuficiență mitrală. Rezultatul testului de covid 19, în acest caz, a venit în ziua în care brăneanul a și murit. Este primul deces de pe lista celor infectați cu virusul SARS CoV2 din județul Brașov.

Grupul de comunicare strategică a anunțat că, la nivel național, sunt deja 227 de decese din cauza virusului Covid 19. Printre ultimii prezentați sumar, astăzi, se mai află 6 pacienți din București și județele Mureș, Hunedoara și Alba, cu vârste cuprinse între 66 și 88 de ani, toți cu comorbidități.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Brașov au demarat ancheta epidemiologică. Cadrele medicale care au avut contact direct cu bărbatul vor intra în autoizolare la domiciliu și, conform procedurilor, vor fi testate pentru determinarea infecției cu Covid-19.

Camelia Vlad