Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Profesorii, chemați mâine, cu o oră mai devreme la examenul de Titularizare

Publicat: marți, 28 Iulie 2020 , ora 18.58
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro
Sursa foto arhiva romania-actualitati.ro / georgebaritiu.ro

Profesorii care vor să susțină examenul de Titularizare din data de 29 iulie vor trebui să fie mai devreme cu o oră în sală. Ministerul Educației a decis în ultimul moment să schimbe ora de începere a examenului din 10:00 în 9:00 și a făcut anunțul cu doar o zi înainte.

Accesul în sălile de examen se va face între 7:30 și 8:15. Ministerul și-a motivat decizia prin temperaturile foarte ridicate care se anunță pentru ziua de miercuri, 29 iulie și prin faptul că examenele elevilor încep tot la ora 9:00, potrivit unui anunț postat și pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Cei 905 candidați înscriși în județul nostru la examenul de Titularizare pot rezova subiectele în 4 ore. Rezultatele vor fi afisate în 4 august iar în aceeași dată și a doua zi se pot depune contestațiile. După rezolvarea acestora, rezultatele finale vor fi afișate în 11 august.

Un profesor devine titular dacă ia cel puțin nota 7 la acest examen și dacă exista un post liber. În acest moment, în județul nostru sunt disponibile 157 de catedre cu angajare pe o perioada nedeterminată și alte 521 pentru perioada determinată. Există, însă, și 1.232 de fracții de normă care, cumulate, pot forma norme întregi.

Sorin Țârcă