Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Program inteligent de contorizare implementat de Compania Apa

Publicat: joi, 14 Martie 2019 , ora 15.02
Sursa foto: SRR
Sursa foto: SRR

În perioada martie - decembrie 2019, Compania Apa Brașov  va schimba toate contoarele care se apropie de expirarea termenului de valabilitate metrologică, care este de 7 ani.

Primii beneficiari ai noilor contoare sunt consumatorii din Poiana Brașov. Pentru început, asociațiile de proprietari și agenții economici vor beneficia de instalarea de contoare inteligente. Astfel, citirile vor ajunge rapid în baza de date a operatorului și vor putea fi facturate în consecință.

Pentru persoanele fizice, înlocuirea se va face progresiv, în două etape. În primă fază, înlocuirea se va realiza cu contoare de același tip. În cea de-a doua etapă, procesul de schimbare a contoarelor va fi planificat pe străzi și zone, iar aparatele de măsură montate vor avea modul pentru citire la distanță.

Contoarele cu citire la distanță sunt mecanice și au atașat un modul radio pentru transmiterea informațiilor până la o distanță maximă de 150 de metri în câmp deschis.

Mihai Cojocaru