Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proprietarii de terase din municipiul Brașovului trebuie sprijiniți în această vară, consideră unii consilieri locali

Publicat: joi, 21 Mai 2020 , ora 11.14
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

În contextul pandemiei actuale de Coronavirus și a perioadei prin care a trecut domeniul HORECA, grupul de consilieri locali al PSD Brașov va propune, pentru următoarea ședință de Consiliu Local Brașov, modificarea hotărârii privind taxa de ocupare a domeniului public.


În urma discuțiilor purtate cu proprietarii de terase din centrul istoric al Brașovului, aceștia vor solicita un ajutor din partea municipalității, pentru sezonul estival.


Propunem Executivului Primăriei ca tariful pentru ocuparea domeniului public la toate terasele din municipiul Brașov să fie dispus astfel: în prima lună, adică în luna iunie în care nu știm când va începe activitatea teraselor din municipiu, să fie cu titlu gratuit pentru relansarea și pentru ajutorul tuturor agenților economici, iar pentru lunile iulie și august să fie la jumătate de preț, în contextul actual al pandemiei”, a spus Silviu Achim, consilier local.


Terasele s-ar putea redeschide începând cu 1 iunie, în funcție de cum evoluează situația din România.

Camelia Vlad